20 mei 2024

Agenda

Op initiatief van Aad Noordermeer (Burgerbelangen Overbetuwe) zal er een Ronde Tafel Gesprek (RTG) plaatsvinden over windenergie tijdens de politieke avond op 9 januari 2024. Bij een RTG staat het delen van informatie, wensen en opmerkingen centraal. Er vindt dan  geen besluitvorming plaats.

U kunt op deze avond inspreken en/of als toehoorder op de publieke tribune aanwezig zijn. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden als inspreker, dan kunt u contact opnemen met de griffie via telefoonnummer 14 0481 of email griffie@overbetuwe.nl

Het bestuur van het Bewonersplatform heeft een uitnodiging ontvangen om aan tafel te gaan van deze RTG. Wij zullen deze uitnodiging aannemen en deelnemen aan dit gesprek.

Het is ook mogelijk om een inspraakreactie te delen door een tekst of filmpje (van mx 5 minuten) in te sturen voor 8 januari 12:00 uur naar griffie@overbetuwe.nl

De volledige agenda, inclusief achterliggende stukken, zijn te bekijken via het internet op: https://overbetuwe.bestuurlijkeinformatie.nl/

RTG Overbetuwe over windenergie

Wanneer: 9 januari 20224

Waar: Rijnzaal gemeentehuis Overbetuwe

Aanvang: 19:30 uur

Agenda: RTG, agenda moet nog worden vastgesteld

Donderdag 19 januari, nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel

Save the date: donderdagavond 19 januari 2023!

Want op deze avond organiseren wij een Nieuwjaarsborrel voor alle leden van het bewonersplatform. Het is tenslotte al lang geleden dat we elkaar letterlijk gezien en live gesproken hebben.

Het lijkt ons als bestuur uiterst zinvol en belangrijk om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar van gedachten te wisselen hoe de zaken er voor staan. En ook hoe we verder moeten en willen met het traject. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor onderling bijpraten en gezelligheid.

Tijdstip en locatie

De avond staat in principe gepland tussen 19:30 en 21:00 uur, in de schuur bij Henk van Donselaar, De Steeg 7 in Wely. Exacte details volgen nog.

Alvast dank en wij vinden het uiterst prettig én belangrijk dat u allen komt – graag tot ziens!

Stichting Bewonersplatform Windpark Midden-Betuwe

Woensdag 16 maart 2022, Gemeenteraadsverkiezingen

Weet u al op welke partij u gaat stemmen? Wij helpen u graag als het gaat om de standpunten wat betreft Windpark Midden-Betuwe. Kijk in onze Kies-Wind-Wijzer.

Donderdag 10 maart 2022, 19.30 uur, Politieke avond in HPC in Zetten

Windpark tijdens politieke avond Zetten op 10 maart

Het windpark Midden-Betuwe wordt beproken op donderdag 10 maart tijdens de politieke avond. In het HPC kunnen bewoners in debat met de lijsttrekkers van de politieke partijen, die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Overbetuwe. De bijeenkomst begint om 19.30 uur met een inloop vanaf 19.00 uur.

De organisatie is in handen van onder meer Zicht op Zetten. Gijs Beekhuizen gaat de lijsstrekkers aan de tand voelen naar aanleiding van een aantal stellingen. Aan bod komen ook de woningbouwplannen in en rond Zetten. Alle negen lijsttrekkers van CDA, GBO, VVD, BOB, GroenLinks, D’66, PvdA, ChristenUnie en SGP krijgen een minuut om hun speerpunten voor een van de dorpen (of alle drie) te benoemen.

De politieke avond duurt tot ongeveer 21.30 uur met na afloop de mogelijkheid met elkaar van gedachten te wisselen.

Een oproep: maak gebruik van deze kans!

Maandag 14 februari 2022, Aanbieden petitie aan wethouders door Stichting MalleMolensMiddenBetuwe

Komt allen op maandag 14 februari om 15.00 uur naar de speeltuin bij De lede in Zetten. Hier zal de petitie tegen Windpark Midden-Betuwe worden overhandigd aan de wethouders van de gemeente Overbetuwe en de gemeente Neder-Betuwe.

Aanbieden van de petitie aan de wethouders van gemeente Overbetuwe en Neder-Betuwe door Fred Eggink, voorzitter vereniging MalleMolens

Dinsdag 21 december 2021, Rondetafelgesprek Gemeente Overbetuwe

Een belangrijke bijeenkomst bij gemeente Overbetuwe. Een gesprek in 2 rondes: ronde 1 met de omwonenden en ronde 2 met de initiatiefnemers. U kunt alle stukken inzien en de vergadering live volgen en later bekijken via de volgende link:

https://overbetuwe.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/84d55e55-d5a4-4343-90bd-a36955437016?fbclid=IwAR1llVzryIXNDhxdYSg0Y_zxXSL8-eKDKXzKiEXS8ygE0E2LRIoNLwuMGow

Woensdag 15 december 2021, Opiniërende avond Gemeente Neder-Betuwe

Belangrijke bijeenkomst bij Gemeente Neder-Betuwe. Online te volgen. Morgenavond, 15 december 2021, aanvang 19:30 uur, zal de Vergadering Opiniërende avond (“Het gesprek”) plaatsvinden van de gemeente Neder-Betuwe.

De presentatie van ons bewonersplatform wordt online gegeven door Ronald Melieste en Thomas Maal en zal gaan over gezondheidsaspecten in relatie tot windturbines. Na de (korte) presentaties van de initiatiefnemers en onze mensen (elke presentatie mag max 15 minuten lang zijn) is er ruimte voor discussie.

Bij deze de link naar de agenda en documenten van deze avond:

https://neder-betuwe.notubiz.nl/vergadering/838790/Opini%EBrende%20avond%20%28%27Het%20Gesprek%27%29%2015-12-2021

Tevens de pagina waar u deze bijeenkomst online kunt volgen: https://neder-betuwe.notubiz.nl/live

Informatiebijeenkomst dinsdag 6 juli 2021

Graag nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst m.b.t. windpark Midden-Betuwe. Deze avond wordt gehouden op:

Dinsdag 06 juli 2021, aanvang 19:00 uur en zal uiterlijk eindigen om 20:45 uur.

Locatie:  Kerkstraat 8, te Dodewaard (Hien), in de wei tegenover “Het Ruyt” (in de buitenlucht dus).

Tijdens deze avond zullen Gerlach  Velthoven (Betuwewind) en Henk in ’t Hout (maatschap Betuwemolen) informatie/voorlichting geven mbt dit geplande windpark. Daarnaast zullen ze vragen beantwoorden van omwonenden. De avond is zeker ook nadrukkelijk bedoeld dat u als omwonende vragen kunt stellen. Om dit alvast wat de kanaliseren verzoek ik u om de vragen die u heeft alvast schriftelijk bij ons (per mail) aan te willen leveren, zodat wij een vragenlijst op kunnen maken en hopelijk voorkomen dat relevante vragen niet gesteld worden.

Vooraf aanmelden verplicht: Wilt u aanwezig zijn, dan moet u zich per mail tijdig aanmelden, zodat de organisatie weet of aanvullende corona maatregelen nodig zijn. Aanmelden: mail naar middenbetuwe2020@gmail.com, of via onderstaand formulier.

Corona maatregelen: Deze sessie vindt plaats in de buitenlucht. Mogelijk komen er na 30 juni versoepelingen, maar in ieder geval houden we de 1,5m regel in acht. Het kan zijn dat we genoodzaakt zijn om eventueel aanvullende maatregelen te nemen.

Windturbines gezien vanaf de Kerkstraat in Dodewaard over de A15 richting Zetten.