14 april 2024

Bewonersplatform Midden-Betuwe gaat verder als stichting

Het Bewonersplatform Midden Betuwe is vanaf nu Stichting Bewonersplatform Midden-Betuwe.

Wij zijn van mening dat we in de vorm van een stichting beter de belangen van de omwonenden kunnen vertegenwoordigen die te maken krijgen met Windpark Midden-Betuwe. Het is een grote stap om te maken, omdat er zeker ook bij het oprichten van een stichting veel komt kijken. Met name op juridisch vlak moeten de zaken dan goed geregeld zijn. Duidelijke omschrijvingen van de doelstellingen en de wijze waarop de doelstellingen bereikt worden is een essentieel onderdeel in het traject om een stichting te worden. Dit is nu formeel vastgelegd in de statuten van de stichting.

Het platform kan met deze stap de belangen van omwonenden bij Windpark Midden-Betuwe nog beter behartigen. Het gaat hierbij om omwonenden, die hun twijfels bij het Windpark hebben tot en met de tegenstanders. Een Windpark heeft een grote impact op een woongebied en daarom wil Stichting Bewonersplatform Midden-Betuwe een gesprekspartner zijn voor de gemeenten en overige partijen en betrokkenen. Anderzijds ziet de stichting het ook als een taak om betrokken bewoners te informeren en hun stem te laten horen.

Mocht u zich willen aanmelden als lid of donateur van Stichting Bewonersplatform Midden-Betuwe, klik dan hier: https://platform-wpmb.nl/

Wij houden u graag op de hoogte omtrent de actuele ontwikkelingen van Windpark Midden-Betuwe.