25 juli 2024

Column: Wind tegen is wind mee, als je de andere kant op gaat?

Dat zeg ik graag als het me even wat tegen zit, als ik het idee heb tegen de wind in te fietsen. Maar als je het dan van de andere kant bekijkt, of een andere oplossing zoekt, dan kan het zijn dat je weer het gevoel hebt dat je de wind in de rug hebt.

Maar hoe zit dat dan met de windturbines. Geven die mij wind mee, of geven ze mij wind tegen?

Wind mee zou betekenen dat ik er iets mee heb, voordeel van heb, blij van wordt, dat het mij past of dat ik het prima vind dat ze er komen. En is dat zo? Nee, ik word steeds sterker in mijn mening dat ik toch echt wind tegen heb van die windturbines. Dat ze me meer overlast gaan geven dan ik zou willen. Als ik een lijstje plussen en minnen maak, dan zijn de minnen zwaar in de meerderheid. Dus ik zou zeggen het is geen briesje tegenwind, maar toch wel een forse windkracht 12 ondertussen.

Maar iemand moet toch ook de meewind hebben van de windturbines? Want als we allemaal tegenwind ervaren dan zouden ze er niet komen. De initiatiefnemers Betuwewind en Betuwemolen die ervaren zeker een forse wind in de rug mee en vliegen met vlotte vaart over de weg richting finish. Een briesje tegenwind zal ze niet kunnen stoppen, maar wat als wij nou eens met een orkaankracht gaan blazen? Dan kunnen ze niet tot de finish komen.

Laten we met zijn allen blazen en een orkaan opwekken met onze prachtige Betuwse wind!

www.platform-wpmb.nl

Wiekie van de Molen