14 april 2024

Nederland molenland…

Verzet tegen windmolens is groot

Op onze website plaatsen we regelmatig nieuwsberichten over het verzet tegen de windmolens, die gepland zijn langs de A15 tussen Zetten en Dodewaard. Maar verzet tegen de windreuzen is er niet alleen in onze omgeving, zowel in binnen- als buitenland is er heel veel weerstand. Bij deze een kleine greep uit de nieuwberichten buiten onze gemeentegrenzen:

Verzet tegen windmolens Veenkoloniën

De acties in Drenthe waren het eerste grote windmolenprotest in Nederland. Deze waren gericht tegen de bouw van 45 windmolens in de Drentse Monden en Oostermoer.

Buurt in verzet tegen windturbines Wijchen

Weerstand tegen de bouw van drie windmolens aan de rand van bedrijventerrein Bijsterhuizen.

In Rheden brengt elk plan voor windmolens of zonnepanelen zijn eigen verzetsgroep voort

Grote zorgen bij omwonenden bij de plannen voor de bouw van torenhoge windmolens op of nabij de Beemd in Velp.

Ze zijn voorstanders van windmolens, maar toch niet zo dicht bij hun Amsterdamse woonwijk IJburg

GroenLinks-stemmers waren vóór de plaatsing van 200 meter hoge windmolens, tótdat bleek dat deze vlak bij de Amsterdamse wijk IJburg zouden komen.

Windmolens Ede stuiten op protest

Windmolendiscussies laaien in diverse gemeenten hoog op. Ook in Ede uiten bewoners harde verwijten. Daar is de actiegroep Ede Waait Anders opgericht en dat comité is een handtekeningenactie gestart.

Veenendalers ‘verbijsterd’ over windmolenplannen Ede

,,We begrijpen niet dat nu opnieuw een poging wordt gedaan om zó dichtbij woonwijken megamolens te plaatsen.” ‘Team Veenendaal Waait Mee’ schaart zich achter het protest uit Ede tegen Megawindmolens op de grens met Veenendaal.

Verzet tegen windmolens uit zich in stapel bezwaren van omwonenden in Angeren

Het verzet tegen de 240 meter hoge windturbines voor Windpark Caprice bij Angeren is uitgemond in 29 zienswijzen tegen het plan.

Asbest, hakenkruizen en bedreigingen: zo ver gaat het verzet tegen windmolens in Groningen

Mensen blijken ver te gaan om hun ongenoegens over de bouw van windmolenparken in de provincie Groningen te uiten. Van bedreigingen tot naziverwijzingen.

Actievoerders Woolde trekken strijd tegen windmolens breder en gaan flyeren in Hengelo, Delden en Borne

Het verzet tegen windmolens in Woolde is enorm. Nieuwe Hengelose stichting maakt werk van strijd tegen windmolens in Woolde.

Verzet tegen windmolens langs A16 draait op volle kracht

De Raad van State heeft zijn handen vol aan bezwaren tegen de bouw van 28 windturbines langs de A16  tussen het Hollandsch Diep en de Belgische grens bij Hazeldonk.

Lith strijdt tegen windmolens: ‘Stop onmiddellijk met dit idiote plan’

Inwoners pikken het niet dat in hun polder een partij windmolens en zonnevelden komen.

Inwoners verzetten zich tegen plannen voor bijkomende windmolens in Montenaken

Bij de gemeente Gingelom zijn 225 bezwaarschriften ingediend tegen de bouw van drie windturbines op grondgebied Montenaken.

Achterhoekse bewonersgroepen bundelen krachten in strijd tegen windturbines

Vijftien Achterhoekse bewonersgroepen hebben de krachten gebundeld in hun verzet tegen de mogelijke bouw van nieuwe windturbines in de regio.

Plannen voor windmolens vangen steeds meer tegenwind

Ze waren al niet bepaald populair, maar de laatste weken lijken windmolens steeds meer tegenwind te krijgen. Links en rechts zorgt verzet tegen molens hoger dan 240 meter ervoor dat gemeenten bakzeil halen. Ook in Beuningen.

Bewoners De Huet in verzet tegen komst windturbines: ‘Zijn niet het afvalputje van Doetinchem’

,,We zijn niet het afvalputje van Doetinchem. Dit gaat ten koste van ons woongenot.”

Brits platteland zit niet te wachten op windmolens: bouwplannen in duigen

Plannen om het aantal windmolenparken op het Britse platteland te verdubbelen liggen in de prullenbak voordat ze zijn geïntroduceerd. Premier Boris Johnson is gezwicht voor verzet bij zijn eigen achterban over de nieuwe windmolenparken, zo bericht The Guardian. Liefst honderd Conservatieven zouden tegen de plannen willen stemmen.