29 maart 2024

Wiekie vraagt zich af: Hoe waait de wind in de politiek?


Ik raak van slag. Zelf ben ik aardig recht-door-zee. En daarom misschien niet zo geschikt voor de politiek. Want in de politiek moet je een beetje mee kunnen waaien met de wind die er op dat moment waait.
En als de wind waait uit de richting van: we zijn allemaal vóór het plaatsen van windmolens, dan doen we daar ook in groten getale aan mee. We zien de voordelen van de extra energie die we opwekken, we zien de voordelen van het halen van de duurzaamheidsdoelstellingen. Dat waait dan mooi allemaal één richting op.

Maar we moeten ook meebewegen en als er tegengeluid komt, dan waaien we daar eerst een klein beetje in mee en als het tegengeluid sterker wordt dan waaien we nog een beetje meer mee. En begrijp me niet verkeerd: dat is goed! je moet kunnen meebewegen op het moment dat dat nodig is. Je moet durven inzien dat de keuzes die je eerder maakte misschien niet gebaseerd waren op de volledige feiten, of er komen nieuwe feiten aan het licht die maken dat je eerste gekozen insteek toch anders gaat bezien. Niks mis mee!

Maar waarom waait de wind in de politiek anders tegen het moment dat er verkiezingen zijn? Is dat omdat er een ander inzicht is ontstaan, of omdat er andere belangen zijn? Hoe kan het dat een jaar geleden bijna alle partijen vóór Windpark Midden-Betuwe waren en nu de meeste tegen?

En wat betekent dat voor de keuzes die ik bij de verkiezingen ga maken? Op wie breng ik mijn stem uit? Welke partij kan ik vertrouwen? Want wie waait er met elke wind mee én wie blijft standvastig staan met zijn kop in de wind en is en blijft tégen Windpark Midden-Betuwe?

Wie durft zijn hoofd boven het windpark uit te steken? Laat het me weten, je krijgt mijn stem!

Wiekie van de Molen